marți, 6 ianuarie 2009

poveste de ninsoare...sau dans

iarna isi ninge linistita visul de zapada peste sufletele noastre de tarana si inchizand in lacrimi cate un fulg plutim pentru o clipa pe ritmuri de vals inghetat.
Rasuna printre fulgi ecoul unui Waltz vienez ... si miscarile latente se desprind in pasi sacadati de zapada. Si fiecare clipa ce se scurge din cer poarta amintirea a ceea ce este sau va fi ...
Simt cum patrund frigul ... caldura ... imbratisate prin vene de copil asteptand sa creasca.

E devreme pentru dans ... mult prea devreme pentru vals ... si cum rotesc ecourile de poveste in jurul inimii ... ca niste cuvinte ce pregatesc magia unei incantatii ... Invaluite de mister, se joaca de-a v-ati ascunselea cu sufletul ce priveste cu sfiala spre lumina ce curge din Viena si asteapta cu nerabdare clipa cand se va trezi dansand.

Dar copilul nu intelege inca taina ce o poarta vantul despre dans... de frica se ascunde in speranta ca intr-o zi cand va creste pe ramuri numarate cate trei mereu ... amintindu-si mereu ecoul unui vals de iarna inghetat.

Desi nu intelege si ii e greu ... sa astepte anotimpul potrivit ... copilul strange toate cuvintele daruite de imaginea dansului, toate sperantele pentru acea seara magica, fiecare lacrima si dor, fiecare soapta nerostita, fiecare gand.... pe toate cu-o suflare le inalta spre cer ... le inchina Dirijorului ca jertfa de multumire ... ca simbol ca de aici muzica va incepe doar cand Orchestra Divina va dezgheta Dansul cu un vals Vienez ... plin de viata, de Lumina ... si atunci cu toata fiinta copilul va intinde mana si cu aripi va pasi pe Ring ....

dar pana atunci ...

...mai asteapta




Leonard Cohen - Take this Waltz
Asculta mai multe audio Muzica »

Un comentariu:

ra_luz spunea...

viata e un vis pana la urma visat la umbra marilor chiparosi sau in mari galerii de lumina,iar visul, o visul ...suntem noi:)